Over ons

Over Green Dawn

Green Dawn (GD in het kort) is een bedrijf dat haar oorsprong heeft op het gebied van grafisch ontwerp en webdesign. 

Over de jaren heen is GD uitgegroeid van een concept met een focus die lag op enkel grafisch ontwerp en webdesign, tot een fris nieuw bedrijf met een veel breder perspectief. 


Naast grafisch ontwerp en webdesign houd GD zich ook bezig met het ontwikkelen, publiceren en verkopen van boeken in eigen beheer. 

Dit is de meest recente toevoeging en heeft al snel de overhand genomen. Fotografie en Arts&Crafts is, hoewel in kleinere maten dan de andere twee, ook een focus punt van het bedrijf en onze hoop is dat ook deze twee onderdelen in de toekomst een grotere rol gaan spelen in het bedrijf.


Voor het ontwerpen van de websites logo's, flyers, leaflets en huisstijl maakt Green Dawn gebruik van verschillende design software.

Voor het daadwerkelijk bouwen van de websites maakt GD voornamelijk gebruik van HTML/CSS, JQuery en WordPress. 

Eventueel gebruikte foto's gebruikt door het bedrijf zijn eigendom van GD of aangeleverd door haar klanten, tenzij anders aangegeven. 

Origineel is Green Dawn begonnen onder de naam LK Designs, maar voor marketing redenen is de naam gewijzigd naar de huidige. Het bedrijf is opgericht door de huidige eigenaar Lieke, en hoewel de officiële registratie bij de KVK pas in 2020 heeft plaats gevonden is het concept van het bedrijf rond 2015 ontstaan. De echte oorsprong van het bedrijf ligt echter nóg eerder. 

Ik heb een academische achtergrond in web- en grafisch design gecombineerd met communicatie en informatie management. Voeg daar een interesse in html en het maken van dingen aan toe die al op de basisschool begon, en het is niet zo verrassend dat ik geïnteresseerd raakte in webdesign als meer dan een hobby. Tijdens mijn studenten tijd heb ik een additionele interesse in fotografie ontwikkelt en nu probeer ik dat zoveel mogelijk in mijn ontwerpen te verwerken.

Nog niet zo heel lang geleden besloot ik om een boeken sectie aan het bedrijf toe te voegen. Ik schrijf al jaren verhalen als hobby. Een aantal jaar geleden ontstonden de personages en illustraties van Akino & Lila®. De personages groeide uit tot een verhaal en daar vandaan kwam de beslissing om er een kinderboek van te maken. De stap om dit nieuwe aspect toe te voegen aan het bedrijf en de boeken te publiceren en verkopen via Green Dawn was vervolgens niet meer dan logisch.

- Lieke
Lieke